Fiets ALDI

  • Nico

    Bij de Aldi is vanaf 18 juni een City tracking bike te koop. Het merk is onbekend

    ? framehoogte herenmodel: 59 cm.

    ? framehoogte damesmodel: 56 cm.

    ? aluminium velgen, handremmen, stuur-headset en V-brakes

    ? verstelbaar stuur

    ? 18 Shimano Revo-shift versnelling

    ? Abus Art goedgekeurd

    ? Selle Royal zadel

    ? batterijverlichting achterzijde met o.a. knipperfunctie

    ? incl. pompje en bidon

    ? kleur: donkerblauw/lichtblauw of donkerblauw/sahara

    ? dynamo-verlichting voorzijde

    ? voornaaf quick release

    ? verzinkte spaken

    Prijs: EUR 179.-

    Aan de deskundigen: Is het wat?

    Groet Nico

  • Jan

    nee

  • mudbiker

    wat denk je zelf

  • pieter

    niet kopen. Nog niet het papier waard waar de folder op is gedrukt. Wat als “fiets” (let op de aanhalingstekens) bij Aldi, of noem maar op welke super- of bouwmarkt te koop is, is meestal geproduceerd door MGI in Belgie of door DBG in Vlaardingen, soms ook wel in oost Europa of Oost Azie. INFERIEUR!!

    Deze mensen zouden zich eens met iets anders moeten gaan bezighouden dan het produceren van zulke wanproducten die binnen de kortste keren meer kosten om op de weg te houden dan wanneer je meteen een goeie had gekocht, met dien verstande dat je dan nog steeds op een Aldi fiets rijdt in plaats van een fatsoenlijke. Koop liever een tweedehandse goede, bij de fietsenspecialist, voor dezelfde centen, dan zo een wanproduct.

    Ik repareer zelf fietsen, en heb erg vaak zulke gevallen in reparatie, veelal hele jonge exemplaren (wat dacht je, ze worden niet oud) met hele fundamentele mankementen, zoals de blikken trapas, altijd slagen in de wielen, brekende achteras. Onderdelen? nergens te koop. Meteen voor veel geld alles (bv complete wielen) vervangen door iets fatsoenlijks. (vlag op modderschuit)

  • melanie

    Ik heb deze fiets vandaagt gekocht en hij rijdt prima. Ik heb heel wat fietsen versleten, goede merkfietsen, er zijn er ook heel wat gestolen, ik denk ongeveer 15 in totaal, ondanks goede sloten. Ik ben hier erg veel geld mee kwijt geweest. Vorig jaar een Raleigh fiets tweedehands voor 180 euro gekocht, na een half jaar bleek er zoveel mee mis te zijn dat ik ruim 100 euro moest betalen voor rem, versnelling, as e.d. en nog rijdt hij erg zwaar. Ik heb geen tijd om zelf fietsen op te knappen, dus ik raak steeds meer gefrustreerd als ik zoveel geld voor reparaties moet betalen. Dan maar een onbekend merk, dat hopelijk niet zo in trek is om te stelen. Aldi verkoopt soms uitstekende kwaliteit producten tegen zeer lage prijzen, zoals laatst ook bleek uit een test van de consumentengids over computers en printers van Aldi. De miniverrekijker die ze vorige week in de aanbieding hadden was een aardig ding. Natuurlijk zie ik wel verschil tussen de miniverrekijker van een bekend merk die ik heb, maar dat is ook een verschil tussen 850 gulden, van toen, drie jaar geleden, en van 8 euro99. Zo zullen er tussen de fietsen ook verschillen zijn, het is alleen de vraag of je het verschil eruit fietst. Groet, Melanie

  • mudbiker

    laat ons over 6 maanden nog even weten of je nog steeds zo tevreden bent,als ie niet is jejat dan.

  • melanie

    Okee! Melanie

  • Koendert

    Ik heb zelf een jaar geleden een touring fiets genaamd ‘Camelion’ touring special' aangeschaft bij de Makro (groothandel) voor 100euro stond die in de folder. Deze fiets wordt ook gemaakt bij MGI. Ik ben zeer tevreden over deze fiets en de garantie is ook goed. Toen de bedrading van mijn verlichting kapot was gegaan zijn ze speciaal gekomen om deze te repareren. De velgen zijn niet van goede kwaliteit meteen in het begin toen ik een lichte touchering had met een andere fiets zat er een flinke slag in mijn voorwiel. Na deze vervangen te hebben op eigen kosten (zat buiten de garantie) heb ik enkel nog maar veel plezier gehad van deze fiets en ik ben geen kinderachtige fietser. Fiets zeker 200 km in de week gemiddeld..in de winter wel wat minder ;) Vandaag nog twee wielrenners ingehaald al haalde die laatse mij later weer in :))

    Natuurlijk zijn duurdere fietsen beter, maar ik denk dat je voor recreatief en voor woon-werk verkeer prima uit bent met zo'n fiets.

    Ik vind ook een simpel ‘nee’ als advies, irritant en stomzinnig!

    Groeten Koen

  • Leo

    Ik heb gisteren 2 bijna ongebruikte fietsen van m'n nicht en haar vriend gekregen(!!) en ben hier erg blij mee. Ik ben er nu dus achter dat ze bij de aldi gekocht zijn. Het viel mij al op dat er geen sticker opzat van de fietsendealer. En om eerlijk te zijn denk ik dat ze beter afgeweest waren met een meer eenvoudige fiets met een normaal stuur omdat beiden niet meer zo heel piepjong zijn. De fietsen hebben als opschrift op het frame ‘'city tracking’', ‘'Multi purpose sports’', ‘'MPS’' en shimano. Open kettingkast en drie tandwielen voor en 6 achter, Shimano. Er is misschien 1 keer mee gereden en na het verwijderen van vele jaren stof kwamen er twee prachtfietsen voor de dag met vele losse bouten en schroeven. Ik heb alles netjes vastgezet (vooral de beide sturen) en heb gisteren een proefrit gemaakt van een paar uur. Ik geef zelf de voorkeur aan een gesloten kettingkast en nexus 7 of 8 versnelling omdat een derailleur in het drukke stadsverkeer teveel aandacht moet hebben en er daardoor te weinig aandacht overblijft voor het verkeer en de verkeersregels! :-) Ook de V-brakes vind ik verre van ideaal. Op een gegeven ogenblik merkte ik dat mn achterwiel van de grond kwam toen ik de voorrem iets te hard aantrok. Rollerbrakes zijn wat dat betreft ideaal. M'n neef was al in de bosjes beland met het herenmodel omdat de stuurpen loszat. Dus ik denk als je een nieuwe aldi-fiets koopt moet je toch zeker eerst alle bouten en moeren bijlangs om te kijken of alles wel daadwerkelijk vastzit. Voorlopig blijf ik mooi op mn RIH fiets fietsen die ik tweedehands bij de fietsenmaker gekocht heb. Frame op maat en ik kon een proefrit maken voordat ik de fiets kocht en die service heeft de aldi niet.