Goedkope fietsen kopen, doen of niet doen?

  • newbie

    Overal op internet zie ik nou van die websites waarop fietsen te koop staan voor heel erg weinig geld.

    Zelf wil ik gaan beginnen met mountainebiken en ben daarom op zoek naar een mountainebike met voorvering.

    Die zag ik op internet nieuw te koop staan voor maar 150euro.

    Hoe is de kwaliteit?

    Heeft iemand ervaring met die erg goedkope fietsen?

    Ik vind het raar want die fietsen zijn nog goedkoper dan 2ehands fietsen.

    Hoe kan dit toch? Zo stort de 2ehands fietsen markt flink in denk ik zo.

  • ab

    Ben zelf fietsenmaker en weet uit ervaring dat fietsen met voorvering voor 150 euro echte rommel is. Een redelijke fiets die tegen een stootje kan, bijv. crossen in bossen of zandgaten, zijn leverbaar vanaf 500 euro. Deze fietsen kunnen behoorlijk wat hebben. Ga je goedkoper dan weet je (bijna) zeker dat o.a. je naven kapot gaan.

    Met vriendelijke groet,

    ab

    ps Kijk vooral naar de onderdelen die er opzitten. Shimano is leverbaar van rotzooi tot zeer goed spul.

  • pieter

    Alle waar naar zn geld, klopt in de fietsenbranche vrij goed. Er zijn goedkope fietsen te koop op internet of bij de bouw- of supermarkt, of gratis bij een bankstel, die van zo een belabberde kwaliteit zijn dat ze bij enig gebruik zelfs de garantietermijn niet halen, en wel met mankementen op heel fundamenteel niveau, ofwel een fiets die ongeschikt is om op te fietsen. Voorbeelden: brekende spaken, kromme en brekende velgen, trapassen die lijken gemaakt van blik, vele losrammelende onderdelen, roesten op de advertentie. Dat risico lijkt mij met een fiets van 150 euro heel groot. Kom met zo een ding niet op een georganiseerde ATB baan, je wordt naar huis gestuurd omdat je ATB ongeschikt is om over terrein te rijden. Vooral de voorvork is slecht en kan zomaar afbreken. (voorvork, het zwaarst belaste onderdeel van je fiets, vooral op terrein). Bji een brekende voorvork komt op zn minst de tandarts flink aan het werk.

    Vaak is een tweedehands van bekend merk beter dan een nieuwe van dat soort dat jij bedoelt. Als je wilt terrein-ATBen, besteed dan wat meer geld aan je fiets en koop iets fatsoenlijks.

  • 123Bike4U

    Ik ben met mijn voorgangers eens dat als je echt off-road wil gaan mountainbiken dat je een goede mountainbike moet kopen. Ook hier zit veel verschil in. Bij de een kost deze minimaal 400 euro en bij de ander kost dezelfde kwaliteit 800 euro. Daarnaast heb je de normale goedkopere mountainbikes die ook gewoon goed zijn maar qua onderdelen goedkoper zijn. Echter niet geschikt voor proffessioneel gebruik in bossen ed. Kijk maar op onze site www.123bike4u.nl

    Op deze site staan zowel goedkope alsmede wat duurdere professionele mountainbikes.

    Gr. Dennis

    123Bike4U

  • ab

    Hou eens op met dat gespam

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • newbie

    So what?

    Ik wil juist ervaringen weten met dit soort winkels waar ze goedkope fietsen aanbieden.

  • henk

    En wat denk je dan dat de winkels gaan melden?

    Gewoon niet kopen bij spammers.newbie schreef:

    >

    > So what?

    >

    > Ik wil juist ervaringen weten met dit soort winkels waar ze

    > goedkope fietsen aanbieden.

  • ab

    Uit ervaring weet ik dat heel veel mensen spijt hebben van kopen van goedkope fietsen. ( zie het limit verhaal, even terug ) Over internet winkels: Ga je daar ook naar toe voor je service en garantie? of mogen de specialisten het dan oplossen. Veel internet winkels hebben wel verstand van geld verdienen over andermans rug maar ze vertikken het om service c.q. garantie te verlenen. Soms is er wel service. Dan mag je je fiets opsturen en na twee a drie weken krijg je een andere terug gestuurd.

    mvg

    ab

  • Ab 2

    Doe het niet!!! Een fiets met een beetje begin van kwaliteit start, afhankelijk van het merk, tussen de 600 en 700 euro en zit je in het laagste kwaliteitssegment van de gerenommeerde merken of je moet een overjarige fiets kopen. Financieel gezien is goedkoop echt duurkoop: je blijft vervangen van ketting, bel of derailleurkransjes en, niet te vergeten, veel, héél veel, spaken als die eenmaal beginnen te breken aan de schroefdraad- of kopkant. Er zit geen roestvast onderdeeltje op.

    Kortom ik ben het helemaal eens met mijn naamgenoot al ben ik geen fietsenmaker maar wel een toerfietser die jaarlijk 1200km maakt op zijn stadsfiets -boodschappen en rondje stad- maar ook 10.000 tot 12.000km/j op de (toer)racefiets. Ik heb, toen ik werd uitgezonden voor 9 maanden naar Curacao, om mijn goede KOGA te sparen, een nieuwe racefiets gekocht bij Halfords voor toen 650 ouderwetse guldens nog. Die was helemaal af na die 9 maanden en ging zo de schroothoop op. Toch nog bijna 6000km op gereden!!!

    ab schreef:

    >

    > Ben zelf fietsenmaker en weet uit ervaring dat fietsen met

    > voorvering voor 150 euro echte rommel is. Een redelijke fiets

    > die tegen een stootje kan, bijv. crossen in bossen of

    > zandgaten, zijn leverbaar vanaf 500 euro. Deze fietsen kunnen

    > behoorlijk wat hebben. Ga je goedkoper dan weet je (bijna)

    > zeker dat o.a. je naven kapot gaan.

    >

    > Met vriendelijke groet,

    > ab

    >

    > ps Kijk vooral naar de onderdelen die er opzitten. Shimano is

    > leverbaar van rotzooi tot zeer goed spul.