fietsgigant

 • marcel

  ik wil een nieuwe racefiets aanschaffen,en heb op internet diverse sites bekeken.Kom heel vaak uit bij de fietsgigant uit vriezeveen.Heeft iemand daar enige goede,hetzij,slechte ervaringen mee?De prijsverschillen zijn toch aardig te noemen.

 • ab

  Jammer dat je niet iets kunt vinden bij de vakman in de buurt. Meestal zijn internetwinkels, bedrijven die er niet wakker van liggen hoe jij graag je fiets wilt hebben. Ze letten niet op de juiste afstelling. De prijs is aantrekkelijk maar of dit ook geld voor de aftersales????

  Groeten en succes

  Ab

 • Remco Jan

  Zo moeilijk is het toch ook niet om zelf je racefiets af te stellen?

 • bert

  Ik was afgelopen weekend in vriezeveen.Had op hun website een hele mooi aanbieding zien staan,Full dura ace triple van limpurg voor 1200 euri,Gemaild op vrijdag of ze deze fiets werkelijk hadden staan,heb een mailtje terug gehad dat ze de fiets hadden in div. kleurstellingen.Eenmaal daar aangekomen bleek dat ze de fiets niet in triple uitvoering hadden staan ,maar alleen in dubbel!!!!!Had ik daar een heel eind voor gereden???!!!Als ik de fiets wilde dan moest ik die nemen zoals ie daar stond,aan de prijs werd geen reet gedaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ik vond het te belachelijk voor woorden.Ook over het mailtje wat ik had gestuurd werd een beetje vreemd gedaan.Nee de fietsgigant daar kom ik niet meer.Zal hem trouwens een worst wezen.

 • fietsgigant

  Hallo Bert,

  Allereerst betreur ik het zeer dat er niet goed gecommuniceerd is.

  Het zal me zeker een worst wezen of klanten tevreden zijn of niet.

  Ik heb gisteren te horen gekregen wat er was gebeurt en heb begrepen dat u een full ultegra tripple fiets heeft gekocht en dat u tevreden was.

  We hadden ook wel degelijk full dura ace fietsen staan alleen niet in een tripple uitvoering. Het is ook redelijk ongebruikelijk dat iemand een full dura ace koopt in een tripple uitvoering, maar dit ter zijde. De persoon die de mail heeft beantwoord heeft helaas niet goed opgelet en was op het verkeerde been gezet, net als u, omdat per ongeluk op onze website foute informatie stond.

  Dit is onmiddelijk aangepast overigens. Wat betreft de prijs van de fietsen, we zijn zo gigantisch goedkoop dat het eenvoudig niet mogelijk is om ook maar iets met de prijs te doen. Helaas was ik afgelopen weekend zelf vrijwel niet aanwezig, maar tegen een geringe meerprijs kunnen we een tripple uitvoering voor u bestellen.

  Maar goed, ik heb begrepen dat u tevreden onze winkel heeft verlaten met een prachtige racefiets.

  Wat Ab betreft, ik vind het niet erg correct dat je ons als internetwinkel betiteld. We versturen geen fietsen en we hebben een zaak met heel veel aanbod. We hebben vakkundige monteurs in dienst die echt verstand hebben van fietsen en goed opgeleid zijn, sterker nog, we zijn een erkend opleidinsbedrijf.

  Met vriendelijke groeten,

  Fietsgigant Vriezenveen

 • ab

  Ten eerste: om een mail te beantwoorden zou ik eerst maar eens goed lezen wat er in staat om het vervolgens goed te beantwoorden.

  Ten tweede: Foute informatie op een website is niet erg verstandig.

  Ten derde:

  “Maar goed, ik heb begrepen dat u tevreden onze winkel heeft verlaten met een prachtige racefiets. ”

  Ik heb begrepen:

  "Ik vond het te belachelijk voor woorden.Ook over het mailtje wat ik had gestuurd werd een beetje vreemd gedaan.Nee de fietsgigant daar kom ik niet meer.Zal hem

  trouwens een worst wezen."

  Dus ik begrijp dat de klant geen fiets heeft gekocht.

  Ten vierde:

  Als u vindt dat u een geweldige tweewielerwinkel bent met goed gekwalificeerd personeel, dan vind ik het erg jammer dat u dat niet uitbuit. Heel erg jammer dat u gekozen hebt voor GOEDKOOP. Jammer dat u collega's uit de wijde omtrek hun brood niet gunt. Zelf heb ik hier geen last van maar wel heb ik vaak te maken met mensen die elders hun fiets kopen en die achteraf vaak met problemen zitten en dan met name omdat de desbetreffende ondernemer het inderdaad een worst zal zijn. Let wel: HIER BEDOEL IK NIET SPECIFIEK UW BEDRIJF MEE.

  Ten vijfde:

  U was niet aanwezig. U ondertekend met Fietsgigant Vriezenveen. Wie bent u?

  Ten zesde;

  Ik ben echt niet tegen de fietsgigant en ik ken ook weinig verhalen hierover maar ik vind het jammer dat mensen niet naar de fietsenmaker in de buurt gaan of voor mijn part twee dorpen c.q. steden verder waar ze nog persoonlijk geholpen worden maar dat men bijna massaal kiest voor goedkoop. Wat is dan nog goedkoop als mijn kilometers rijdt voor een paar euro minder en als er dan gedonder is moet men weer terug. Fietsenmakers uit de buurt worden boos aangekeken als ze niet voor goedkoop gaan maar volledige service EN garantie willen geven zonder over kleine dingetjes te zeiken die toch niet door grote fabrikanten vergoed worden.

  Men hoeft niet bij mij te kopen. Wat ik wil is dat iemand die een bepaalt produkt wil aanschaffen daarbij ook goed geholpen wordt en daarvan ook lang plezier mag hebben. 1200 euro is geen koekje dat als je die niet meer lust dan gewoon weggooit.

  Dit is mijn mening.

  Vriendelijke groet,

  Ab

 • fietsgigant

  Dag Ab,

  Ik ben Huub en ben eigenaar van fietsgigant (samen met de bank). Ik reageerde op het stukje van Bert waarin hij negatief schrijft over mijn bedrijf maar hij vergeet erbij te vertellen dat hij wel degelijk een racefiets bij ons heeft gekocht.

  Afgelopen zaterdag was ik niet aanwezig in mijn winkel omdat ik als mecanieker aanwezig was bij de profronde van Wierden.(waar ik voor gevraagd wordt door de organisatie) Tevens waren een aantal mensen afwezig die alles, maar dan ook alles van racefietsen weten. Je ziet, af en toe gaat er wel eens wat mis.

  We verkopen op jaarbasis zo'n 3000/4000 racefietsen en ik durf rustig te stellen dat we meer verstand van racefietsen hebben dan de gemiddelde lbs. Dit is denk ik ook de reden dat de mensen massaal naar ons toe komen. (en niet de minste namen zijn vaste klant bij ons en rijden op ons materiaal dat we ook nog eens voor ze onderhouden) denk bvb aan Joost Posthuma die vorige week nog een fiets bij ons heeft gekocht. Ook Marc Lotz rijdt op een racefiets van ons, die we ook onderhouden. Herman Snoeyink, Bart Boom, Jasper Lenferink, Peter Olde Dubbelink, Erwin nijboer etc. etc. zijn allemaal kind aan huis bij ons.

  Verder een beetje vreemd dat u denkt dat we kiezen voor goedkoop, u snapt het niet. We verkopen fietsen met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding, dit is heel iets anders dan goedkoop. Verder komen de mensen van heinde en verre omdat we een gigantisch assortiment hebben. U denkt toch niet dat Michael Boogerd speciaal uit Belgie komt om 2 racefietsen te kopen omdat we € 200,= goedkoper zijn? Hij komt bij ons omdat we op voorraad hebben wat hij zoekt, als enige in Nederland.

  Mijnheer Bert heeft een fiets gekocht bij ons met een complete Ultegra schakelgroep erop. Een fiets met een goed frame en de allernieuwste groep. Als u een beetje verstand van fietsen heeft, dan weet u dat ultegra een wedstrijd groep is waar menig top wielrenner / continental team op rond rijdt. Ik reageerde dan ook op zijn verhaal omdat hij er niet bij vertelde dat hij wel degelijk een fiets heeft gekocht en tevreden de deur is uitgegaan.

  Zoals ik al eerder vermeldde stond er een foutje op onze website waardoor er miscommunicatie is ontstaan. Ik ben het helemaal met u eens dat dit niet mag gebeuren en we balen er ook enorm van als er een fout op staat, maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. We beantwoorden per dag zo'n 150 tot 200 mailtjes en we hebben alleen al 1350 verschillende fietsen op onze site staan. Meer dan 99% gaat goed, maar af en toe gaat er wel eens wat mis. Perfectie bestaat helaas niet.

  NOGMAALS, Mijnheer Bert heeft wel degelijk een fiets gekocht en deze gelijk meegenomen. Goed afgesteld/gesmeerd en een perfecte fiets voor een perfecte prijs. (full ultegra met een tripple butted frame voor € 799,=)

  Wijs ik er ook nog even op dat het zeer ongebruikelijk is dat er een racefiets wordt verkocht met een full dura ace groep in tripple uitvoering zoals mijnheer Bert wilde hebben. We hebben het hier over de allerbeste wedstrijd schakelgroep van shimano en het is zeer ongebruikelijk dat iemand deze in een tripple uitvoering wil hebben. Een beetje wielrenner schaamt zich als hij/zij op een tripple fiets fietst en zal worden uitgelachen in het peleton als hij hiermee aan de start verschijnt. Als je toerrijder bent kun je het perfect af met een 105 groep en moet je geen dura ace willen hebben, maar dit terzijde.

  Verder heb ik liever dat de gemiddelde fietsenmaker (racespecialisten uitgezonderd) met zijn vingers afblijft van racefietsen en atb's die bij ons wegkomen om de simpele reden dat ze er geen/te weinig verstand van hebben.

  Je wilt niet weten wat wij allemaal meemaken. Klanten die bij ons terugkomen met een fiets waar een “hele goede” fietsenmaker aan heeft gezeten. Als je geen race en atb specialist bent, blijf dan aub met je vingers van die fietsen af. Vorige week nog een klant gehad, mijn atb heeft 2 weken bij de fietsmaker gestaan en er zit nog speling op het balhoofd. (een hele goede fietsenmaker) had die sukkel er een spacer afgehaald. Probleem in 1 minuut opgelost en een blije klant die nooit weer naar zijn lbs gaat. Natuurlijk gaat erbij ons ook wel eens wat mis, maar als je er geen verstand van hebt moet je dat gewoon zeggen.

  Als ik hoor dat er bij atb tochten een hoge drukreiniger staat, ga ik helemaal uit mijn dak. Mogen wij naderhand het water uit de voorvork/naven/banden halen en de boel opnieuw vetten/stellen.

  U zegt vervolgens dat ik mijn collega's in de wijde omgeving het brood niet gun, hoe komt u hierbij? Iedereen gun ik het brood, sterker nog, ga eens naar het forum op tweewieler.nl en praat eens mee.

  We sturen opzettelijk geen fietsen op omdat we de fiets ter plekke in onze winkel rijklaar willen maken en we mensen handige tips kunnen geven over hun fiets. Wij zijn erop tegen om fietsen te versturen omdat we van mening zijn dat een fiets perfect rijklaar onze winkel moet verlaten en niet in een doos. We zijn geen dozenschuivers.

  We geven trouwens degelijke garantie en service, geeft u ook 2 weken omruilgarantie? Zonder opgave van reden mag u uw fiets bij ons omruilen voor elke andere fiets die u maar wilt. We doen dit omdat we niet willen dat iemand achteraf toch liever een andere fiets/maat wil. Vergeet niet dat we duizenden hele tevreden klanten hebben.

  Klanten komen bij ons omdat ze gigantische keuze hebben tegen scherpe prijzen en we hebben voorraad zodat ze de fiets gelijk mee kunnen nemen. Kom eens kijken in onze winkel zou ik zeggen.

  Met vriendelijke groeten,

  Fietsgigant

  Huub

 • bert

  Nou de gemoederen lopen “hoog” op.

  Dat is niet de bedoeling.

  Ik ben inderdaad de winkel uitgelopen zonder fiets.Ik was niet tevreden en daar heb ik op dat moment, überhaupt op ieder moment,recht op.Er wordt iets aangeboden wat niet waargemaakt wordt en dat is jammer.de dura ace was niet de enige triple die geen triple was in de zaak.Ook de van limpurg löwik teamfiets full ultegra staat op de website met 30 versnellingen en stond in de winkel met 20.

  Dat er een hoop keus is,mooi fietsen staan,dat is zeker zo en dat ook ik met een fiets de zaak uit had kunnen lopen volledig tevreden misschien ook wel,maar waar ik voor kwam stond er niet zoals 'beloofd" op de site.Dat die inmiddels is aangepast heb ik gezien maar dat is mosterd na de maaltijd.

  MvG

 • Biker Paul.

  Dan wil ik van de `Fietsgigant ` wel eens weten hoe hij een full Dura Ace kan aanbieden voor € 1200,- terwijl dit ergens anders op z`n minst 1900,- á 2000,- kost ! En wat mag een ATB full XTR 2007 en een goeie vork dan wel niet kosten ?

  Kom niet bij je uit de buurt, ben ook niet van plan om naar je toe te komen (te ver weg ) en heb een heel goeie LBS in de buurt en net een nieuwe fiets……..:D

  Ben alleen benieuwd !!

  Grrrrrrrrrrrrreetz, Paul.

 • Martijn

  Full DA voor 1200? Da's gewoon een kwestie van groot en slim inkopen, no-nonsense fietsen etc.