van Speijk Velt hybride fiets van Wehkamp

  • Bas de Bruin

    Goedemiddag,

    Ben al een tijdje op zoek naar een hybride fiets voor heren en nu is mijn oog gevallen op de van Speijk Velt hybride fiets van Wehkamp. Deze fiets kost € 399,00. Nu is het moeilijk om de fiets te vergelijken met fietsen van andere merken. Kan iemand mij vertellen van welke kwaliteit deze fietsen zijn? Ik kan me voorstellen dat Wehkamp groot inkoopt (aangezien dit het enige merk is dat ze leveren) en hierdoor scherpe prijzen kan leveren. Het zou ook kunnen dat er een grote marge op zit. Maar goed, ik ben dus benieuwd hoe de kwaliteit is en of iemand ervaringen heeft met dit model.

    Hoor het graag, bedankt alvast!

    Groeten Bas

  • pieter

    Volgens mij komt de van speijk van DBG = Dutch Barrel Groep, ofwel: Ranger, Maxwell, Limit. Ga maar kijken bij Halfords, die hebben Limit. Barrels.

  • willem

    he bas ,

    nou ze zien er op de foto ,strak en flitsend uit , maar je snapt ook wel dat je voor dat geld geen top product koopt …….!!

    bedoel whekamp is geen rijwiel specialist ,en verkoopt die fietsjes alleen maar, en dat zonder enige technische kennis of echt belangrijke klanten informatie .

    wat je beter kunt doen ,is bij een erkende rijwielhandelaar gaan kijken voor een goede inruiler , dan kun je een proefritje maken , evt. vragen stellen , en ook niet onbelangrijk ,over de prijs onderhandelen .

    succes .

  • Bas

    He Willem,

    Bedankt voor de info! Hoeveel procent korting kun je gemiddeld krijgen op een nieuwe fiets van de bekende merken? Weet dat je bij auto's bijvoorbeeld met zo'n 8% aan de max zit.

    Groeten

  • willem

    he bas , ja dat scheelt per winkel , de een geeft meer korting als de ander , dan zul je er toch echt op uit moeten ,en kijken waar je de meeste korting krijgt !!

    en jou afding technieken kunnen ook doorslag gevend zijn ,snap .

    maar misschien kun je wel een overjarig modelletje voor een leuk prijsje meenemen , die zijn vaak toch in de aanbieding en moeten de winkel uit ivm de aankomende nieuwe collectie , maar dan moet je wel durven handelen………

    kijk tis gewoon zo ,een rijwielhandel ziet liever een klant die wil onderhandelen , als helemaal geen klant .

    succes

  • Bas

    Bedankt voor je bericht willem. Ben paar dagen geleden naar fietshandel gegaan en heb Gazelle Fuente xtra gekocht. Een goede hybride fiets. Heb uiteindelijk 3 fietsen geprobeerd maar vond deze wel prima. Op internet kan je ze krijgen met 20% korting. Bij de fietsenwinkel heb ik m gekocht met ongeveer 11% korting. Kon misschien nog meer maar wil deze winkels ook niet het vel over de neus halen. Ik kan nu terug voor service als er wat stuk is en zij pakken nog wat marge.

    Groeten

  • Johnny

    Hallo,

    Zitten hier verschillende standen op?

    Gr, Johnny

  • Billy

    Ik heb deze fiets al een geruime tijd en het is echt een prima fiets voor dat geld!

  • pieter

    .

  • gerardgerard

    Goedendag Bas, ik ken die fietsen niet, maar zoals bij alle fietsen die men koopt en om ze 10 keer langere levens duur te geven, raad ik iedereen aan die een beetje handig is om voordat men er gebruik van maakt de fietsen uitelkaar te halen en allen lagers met goede vet flink vol te stoppen, zelfs de lagers van de trappers (want iedereen die een fiets uitelkaar heeft gehaalt, zal verbaast staan hoe armzalig ze met vet omgaan ), en men hoeft niet bang te zijn voor te veel vet, wat er naar buiten uit perst haalt men gewoon met een doek weg,, de wielen draaien er niet zwaarder mee in tegendeel ze blijfen veel langer hun goede functie doen, en daardoor de rendement lang belangrijk hoger blijft. Maar om u vraag te beantwoorden in theorie kan men voor die prijzen redelijke fietsen maken, maar wie maakt ze voor die prijs ?