fiets BBQ

  • Industrieel Product Ontwerpen Saxion

    Hallo,

    Wij zijn eerstejaars studenten van de Saxion hogeschool in Enschede, en zijn bezig met het ontwerpen van een barbecue voor lange afstand fietsers.

    De doelgroep hiervoor is: Mensen met een passie voor het fietsen van lange afstanden, en tussentijds zin hebben om te barbecueën .

    Bent u een persoon die in dit plaatje past, of kent u iemand die in het plaatje past? Zou u ons dan kunnen berichten wat u van een barbecue voor fietsers zou vinden?

    Wij gaan er van uit dat de barbecue naast de fiets wordt gebruikt en aan de fiets kan worden bevestigd.

    Heeft u misschien al suggesties waar rekening mee moet worden gehouden, en zou u ons daar graag verder mee willen helpen door een vragenlijst in te vullen? Dan horen wij het graag van u.

    1. Bent u bereid om een barbecue mee te nemen op een fietsreis.

    2. Wat vindt u dat een barbecue maximaal mag kosten/wat zou u er maximaal voor uitgeven?

    3. Hoe zou een fietsbarbecue er volgens u uit moeten zien?

    4. Wat zijn de nadelen van de huidige barbecue? waarom is het niet aantrekkelijk om het huidige model mee te nemen op de fiets.

    5. Waar zou u de barbecue gebruiken? Op welke locatie zou u hem gebruiken?

    heeft u nog andere opmerkingen, dan horen wij het graag.

    Alvast bedankt,

    Lucas Munninghoff

    Bert-Jan Leusink

    Jelmer An de Stegge

    Martijn Lammers

  • pieter

    Ik denk dat de wet daar een stokje voor gaat steken vanwege het gevaar van de hete spullen aan boord.

  • Femke

    top idee wat ik veel zie in de stad… Mensen zoeken een parknop waar bbq toegestaan is. Komen met de fiets en hebben onhandig een kleine bbq onder de arm, of heel onhandig op de bagagedrager.

    Een fiets bbq zou zo van vorm moeten zijn dat deze op de voor of achtersta er past, zonder gevaar voor omvallen. Eenmaal bestemming bereikt kan de bbq gewoon op de grond gezet worden… Zou ideaal zijn! Veel parken in de stad hebben containers waar hete kolen in gegooid kunnen worden, dus geen last van gevaarlijke omstandigheden want eenmaal klaar neem je de lege bbq weer mee terug