Gazelle,trommelrem ovaal

  • de mon

    Sturmey Archer noemt die trommelrem.Nu weet ik niet of je de trommel kunt reviseren.

    Ik heb er een link van http://www.google.be/imgres?imgurl=http://www.sturmey-archerheritage.com/images/photos/pic-54.1.jpg&imgrefurl=http://www.sturmey-archerheritage.com/index.php?page%3Dhistory-detail%26id%3D54&h=2550&w=3510&sz=1286&tbnid=bDRFz3_mdhkhBM:&tbnh=90&tbnw=124&zoom=1&usg=__xOrh6Op3qe-QfSLgKpFXik2BtA4=&docid=zfzTAm-Ij6D_1M&sa=X&ei=2MtqUejVFamW0QXDo4DYDw&ved=0CEsQ9QEwAg&dur=1329

  • Sjef

    De boodschap is nogal kortaf. Maar als het gaat om het niet meer rond zijn van de trommel (is dat nagemeten?, of staan de remschoenen wel goed? de remnokken ingesleten), dan is de vraag hoe oud is die naaf/hoe oud is die fiets? Een trommel weer rond maken, is kostbaar handmatig machinewerk, moet ook wel kunnen: het materiaal is dun, niet als bij een auto en vraagt dan om andere remschoenen/voeringen die passen in de grotere trommel. Die bestaan niet en zouden handmatig gefabriceerd moeten worden en opgelijmd. Moet wel iets heel bijzonders zijn om deze investeringen te doen.

  • de mon

    'k Zal het weer moeten leren tijdens de demontage.

    Omdat de trommel zo dunwandig is en de remkracht op en neer gaat vrees ik voor gans nieuw + de spaken los/vast zetten en uitlijning(ken dat niet).

    Maar de remhendel komt niet goed terug achteraan.Mss ook de reden voor het ovaal uitslijten v/d trommel.

    Als de prijs te hoog gaat worden komt er een gewoon wiel onder met gewone rem.

  • Sjef

    Als de remhevel niet goed terugkomt, dan ligt dat aan gebrek aan smering (heel zuinig mee zijn: op olie of vet kun je niet remmen!) en/of onzorgvuldige montage. Trommel met wasbenzine vetvrij maken. Dit is een kwestie van uitproberen. Is een vervelend klusje met het vast zetten van de moer en tussenringen. Zou niet zo moeten zijn, maar als Engelsen het eenmaal zo gemaakt hebben, dan veranderen ze dat niet, ook al is het bekend dat het beter kan. Je kunt altijd de remkabel afkoppelen, en indien de velg een remvlak heeft en je fiets een montage voor een velgrem (evt. zelf gat boren) kent, kun je met zelfde wiel blijven rijden.

  • de mon

    Ik denk dat het plaatselijke roest was.Te lang buiten gestaan.Dus de onrondheid is weg na een eerste lange rit.

    De remhendel wil nog meteen terug komen.Remkracht tov de voorrem is duidelijk minder..

    Openmaken,reinigen en kijken of er geen vet zit op de remvoering.

    De remhendel moet direct terugkomen.Daarstraks sprong de kabel uit de hefboom.